23 Ağustos 2015 Pazar

CupCake Tarifi

 

Malzemeler:

4 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
90 gram benmari usulü eritilmiş çikolata
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un

İç Dolgusu İçin:
1 paket kakaolu sos, reçel veya tatlı şurup

Kreması İçin:
350 ml sıvı krema
350 gram sütlü küvertür çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı

Süslemesi İçin:
Şeker hamurundan yapılmış süsler
Pasta şekerleri
Bonibon veya taze sulanmayan meyveler

Cupcake Yapımı Tarifi'nin Yapılışı
İlk önce krema hazırlanır. Bunun için 350 ml sıvı krema kaynaması için ocağa konur. Kaynadıktan hemen sonra için çikolata eklenir. Çikolata kısık ateşte eridikten sonra tereyağı konur. Tereyağı da eridikten sonra soğuması için buzdolabına bırakılır. Buzdolabında 1,5-2 saat dinlenebilir.
Daha sonra kek hazırlığına geçilir. Şekerle yumurta hızlıca çırpılır. Daha sonra yağ, süt ve eritilmiş çikolata da sıra ile eklenir ve karıştırılır. Son olarak un, vanilya ve kabartma tozu da eklenip iyice çırpılır. Cupcake kalıp veya kağıtlarının yarısına kadar bu kek harcı doldurulur. Çok doldurulmayın ki taşmasın. Kek, kaplara konarak önceden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra ve kekler biraz soğuduktan sonra bıçakla güzelce içi oyulur ve içine sos, şurup veya çikolata ne isterseniz dökülür. Oyduğumuz parçadan biraz alınıp oyuk kekin üstü kapatılır. Son olarak üzerine krema sıkılır. Krema kakaolu da olabilir beyaz da. En üstünü de şeker hamuruyla, süs şekerleriyle, bonibonlarla veya taze ve sulanmayan meyvelerle süslenebilir. O kısmı hayal gücünüze kalmış :D
Afiyet olsuuuuuuuuuuuuuuuuuuuun J


Bu aşağıdaki de fena değilmiş :D



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder