10 Temmuz 2016 Pazar

Üç Harfliler: Kara Büyü


Vizyondaki gidilebilecek tek korku filmi olarak düşünüp gittim. Filmde gerçekten birkaç tane cidden korkutan sahne vardı. Sonuna kadar merakla izledim; ama maalesef sonunu bağlayamamışlar. Bir buçuk saat olaylar gelişsin ilerlesin sonunu 3 dakikaya sığdırmaya çalışsınlar. Gerçekten hiç olmamış. Bir kere baştaki olaylara bakınca mantıklı gelmiyor. 

Yine de para ve zaman kaybı olarak görmedim, gidilebilir.

Siccin serisinin yanından bile geçmez; ama 1 ve 2 kadar beğenmedim Üç Harfliler 3 KaraBüyü'yü.

---Aşağıdaki yorum filmle ilgili ipuçları içerdiğinden izlememiş olanlar okumasın :) ---

SPOILER

*** Filmdeki büyüyü bozacak olan falcı kadın neden adamın annesi her gün ağlıyor, o adama dikkat et dedi? Annesinin mağdur olduğu veya adamın dikkat edilecek bir durumu yoktu ki sonunda. Finalde her şeyin annesinin başının altından çıktığı zaten anlaşıldığı üzere belirtildi. Yani falcı kadının dedikleri filmin sonuyla alakasızdı.

*** Dediğim gibi adamın hiçbir günahı yokken neden karısının ikizi (ilk zamanlardaki sevgilisi) adamı  öldürdü? Adamı öldürdüyse neden kardeşini de öldürmedi ? Madem öyle ikisine de düşman olsun. Saçma...

*** Her şey senin başının altından çıkıyor diyip durdular yatalak amcaya. Az biraz onu da açıklasalardı.

*** Annenin bu kadar manyak olması ve mantıklı açıklamasının bile olmaması fazla abartılı değil mi? Oğlu eve dönsün diyeymiş. Teyze dönse ne olacak allasen :D

Kısacası sonu daha iyi bağlanabilirdi. Yatalak adam ayaklansa, şaşırtıcı bir şeyler olsa, annesinin daha mantıklı bir nedeni olsa, falcı kadının söyledikleriyle sonunda açıklananlar biraz tutarlı olsa fena olmazdı... Komşu kadının da kocasını aldatıyor gibi gösterilmesi (gerçek olmasa da) izleyicinin kafasını karıştırıyor.

Neyse... Oyuncular rollerine cuk oturmuş ve dediğim gibi birkaç tane koltuktan sıçratan sahne vardı. Bunun hatrına 10/ 5.8 verilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder