29 Mart 2013 Cuma

Çikolatanın Mutluluğa Etkisi


                                           Çikolata Mutluluk Veriyor

Çikolata yediğimizde mutluluk hormonu olarak bilinen serotonin seviyemiz artıyor, kendimizi daha iyi hissediyoruz.Bu durumun nedeni kakaonun yoğrulması esnasında oluşan anandamid, insan beyninde iyimserlik yaratan bir madde. Çikolata endorfin salınımı da uyarıyor, acı hissini gidermeye yardımcı olarak rahatlamayı sağlıyor.İşte çikolatanın sırrı... Unutmayalım ki, hayatımızda her şeyde olduğu gibi çikolata tüketiminde de dengeyi tutturmak çok önemli. Çikolatanın tüm faydaları için fiziksel aktiviteyi de hayatınızdan eksik etmeyin.
                                                              

                                       Biliyor muydunuz?

İyi çikolata ağızda yağ tadı bırakmaz. Eğer böyle bir tat alıyorsanız içinde bitkisel yağ kullanılmış demektir. Gerçek çikolata kakao yağıyla yapılır. Kakao yağı vücut ısısında eriyen tek yağdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder